Het begon met mijn monitor. Die doet behoorlijk achterlijk, kan mijn beeld niet meer normaal ingesteld krijgen. De zijkanten lopen naar binnen, de onder en bovenbalk vallen daardoor uit beeld. En wat ik ook op mijn monitor instel, het komt niet meer goed. Sowieso is horizontaal vergroten of verkleinen geen mogelijkheid meer, alleen het midden wordt naar binnen getrokken of naar buiten geduwd. Terugzetten op fabrieksinstellingen levert een te laag, te breed en ana de randen iets kromgetrokken beeld op. Leve de Philips 107E!

Voor ik hem het raam uit wilde gooien, ben ik maar gaan zoeken naar updates, patches en drivers. Drivers genoeg, als je maar weet welke type van de 107E er op het bureau staat. Helaas, alle serie en model nummers ten spijt was daar niet achter te komen. Voor de zekerheid wel nog even de videokaart geupdate met nieuwe drivers van je weet nooit. En nog wat progjes om het beeld softwarematig in te kunnen stellen.

De progjes werkten allemaal niet. Maar mijn windows is nu geheel naar de fillistijnen!! Een positieveling zou wellicht zeggen ‘toch nog iets bereikt’, maar ik ben niet bepaald postief op het moment. Heb %*^&!!! net alles er weer op staan! Bij het opstarten worden virusscanners, desktopdingskies en wat dies niet meer zij maar helemaal achterwege gelaten (start wel sneller op) en elk programma geeft dubieuze fouten met foutboodschappen die net zo goed in het arabisch geschreven hadden kunnen zijn.

Kortom, de hele handel kan opnieuw. Hieperdepiep, gezelligheid kent geen tijd.

Val u morgen wel weer lastig met darten en downloaden …